Over innovation clubhouse

De wereld verandert, de maatschappij verandert en de sport verandert.  En dus moeten clubhuizen – die veelal in een naoorlogse periode zijn gebouwd – ook veranderen om in de toekomst relevant te blijven.

Wat is Innovation Clubhouse?

Het Innovation Clubhouse is een nieuw te realiseren functionerend clubgebouw waarbinnen doorlopend innovaties kunnen worden getoetst in de praktijk. Denk daarbij aan innovatieve oplossingen om het gebouw en de omgeving te verduurzamen, slimme oplossingen om meer mensen te laten bewegen, of het integreren van wijkfuncties als huiswerkklassen of een dependance van de bibliotheek binnen het clubhuis. Succesvolle voorbeelden kunnen vervolgens worden overgenomen door clubs in Amsterdam en daarbuiten. Het Innovation Clubhouse draagt daarmee bij aan de oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van deze tijd. Tegelijkertijd biedt het een plek aan het bedrijfsleven en partners van de sport om te innoveren en hun impact voor de maatschappij zichtbaar te maken.

Bekijk alle thema's

Naar thema's

Hoe werkt het?

Het Innovation Clubhouse en het bijbehorende terrein werkt als een living lab, ofwel een plek voor het ontwikkelen, testen en implementeren van innovaties. Wetenschappers, bedrijven en de gemeente ontwikkelen deze innovaties samen op basis van de wensen en behoeften vanuit de club én vanuit de omliggende wijk. Door het testen in de praktijk worden innovaties verbeterd en aangepast. Sommige innovaties zullen succesvol zijn, andere niet. Succesvolle innovaties worden beschikbaar gemaakt voor alle clubhuizen en sporten in Nederland.

Het Innovation Clubhouse biedt een plek aan het bedrijfsleven en sponsoren van de sport om te innoveren en hun impact voor de maatschappij zichtbaar te maken. Daarmee is het een internationaal toonaangevende locatie om te bezoeken voor iedereen die geïnspireerd wil worden om samen een mooiere en sportievere maatschappij te maken.

Kan jouw organisatie helpen bij het vergroten van onze impact?

We horen graag van je.

Neem contact op