Sociale Inclusie, werk & armoedebestrijding

Een clubhuis is een hoeksteen van de samenleving en een plek waar mensen van verschillende afkomst, huidskleur, opleidingsniveau en religie bij elkaar komen. Daarmee biedt het Clubhuis ook plek om in contact te komen met iedereen die even niet mee kan komen in de samenleving, bijvoorbeeld door eenzaamheid, schulden of werkloosheid.

"Het Innovation Clubhouse kan een laagdrempelige en vertrouwde eerste stap zijn naar hulp bij schulden of een traject naar werk."

Veel mensen met sociaal maatschappelijke problemen zoals schulden of werkloosheid weten vaak de weg niet te vinden naar de regeling die juist gemaakt zijn om hen te ondersteunen. Het Innovation Clubhouse kan hierin een signalerende en faciliterende rol spelen, en daarmee een laagdrempelig en vertrouwde eerste stap bieden naar hulp bij schulden of een traject naar werk.

Het Innovation Clubhouse kan daarnaast een rol spelen bij het terugdringen van eenzaamheid, bijvoorbeeld door het ondersteunen van initiatieven uit de wijk waarin mensen overdag samenkomen om koffie te drinken of een kaartje te leggen.

Bekijk ook onze andere innovatiethema's

Toekomst­bestendige Sport­verenigingen

Gezondheid & Beweging

Kan jouw organisatie helpen bij het vergroten van onze impact?

We horen graag van je.

Neem contact op